Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajók

Hajók

A Hajógyárban építhető egységekről pár szó, mind a harci, mind az egyéb feladatokal ellátókról.

Ezeket a Hajógyár menüpontra kattintva tudod elérni. Az adott egység neve mellett szereplő szám a zárójelben azt mutatja, hogy annál a bolygódnál éppen mennyi van az adott típusból. Az üres rublikába a kívánt mennyiséget beírva, majd entert ütve pedig építeni tudsz, feltéve, ha van elég nyersanyagod.

Kis szállító:
5000 egység nyersanyag szállítására használható. Nagyégésű hajtóműve van, de ha az Impulzus meghajtást 5. szintre emelitek (úgyis 6. szint kell a Bombázóhoz), akkor duplázódik a sebessége, valamint a fogyasztása is. Ez taktikai előnyt jelenthet, érdemes szem előtt tartani.

Nagy szállító:
25000 egység szállítására használható. Nagyégésű hajtóműve van, és sajnos az is marad, így viszonylag lassúnak mondható. Nagy tételek mozgatásához ez a jobb, mert fajlagosan olcsóbb, mint a Kis szállító, viszont a gyors transzporthoz inkább az előbbit használd!

Könnyű harcos:
A tömeghajó. Ebből kell a legtöbb, ez a legolcsóbb. Golyófogónak a legideálisabb, erről bővebben a Csata részben.

Nehéz harcos:
A Könnyű harcos továbbfejlesztett változata. Sajnos az ára jobban nő, mint a képességei, így nagy tömegben nem érdemes legyártani.

Cirkáló:
Közepes hajóosztály. Háború esetén van jelentősége, csak ennek van sorozattüze a Könnyű harcos ellen, erről bővebben a Csata részben.

Csatahajó:
A flotta gerince, szó szerint. A nagy hajók közül ebből kell a legtöbb, és fajlagosan ez a legolcsóbb is. Támadásra, védekezésre egyaránt kiváló, raktere is nagy. Ebből is rengetegre lesz szükséged.

Kolónia hajó:
Mint a neve is mutatja, gyarmatosításra való. Harcértéke csekély, főleg az árához képest.

Szemetesek:
A játék elején nem annyira, később annál nagyobb szükséged lesz rá. Ugyanis sokszor egy csata igazi profitját a keletkező űrszemétből tudod megszerezni, ahhoz pedig százasával kellenek a szemetesek. Erről bővebben a Csata részben.

Kém szonda:
Kémkedésre használható. Nagyon gyors, keveset fogyaszt. Néhány tucatra lesz szükséged egyszerre, több általában nem kell.

Bombázó:
A földi védelem lerombolására lett kifejlesztve, szinte minden védelmi egység ellen van sorozattüze. Erről bővebben a Csata részben.

Nap műhold:
Energiát szolgáltat, bővebben az Épületek részben, és a Graviton technológiánál is olvashatsz róla.

Romboló:
A hadihajók királya. A legerősebb harci támadóhajó. Nagy pusztítást tud végezni, ehhez mérhető az ára és a fogyasztása is.

Csatacirkáló:
Igazi hajózúzó egység. A legtöbb hajó ellen van sorozattüze, így a hadihajó mellett ebből kell még a legnagyobb mennyiség. Bővebben a Csata részben olvashatsz erről.

A hajók építéséről:

 

A hajók építési idejét befolyásolja a Hajógyár szintje, valamint a Nanit gyár. Egy bányakolónián (főleg a játék elején) elég egy 4. szintű gyár, de végleges bolygón fel kell húzni 12. szintre, hogy Halálcsillagot is tudj építeni.
Nagy flottát akkor érdemes csinálnod, mikor már nagy a napi termelésed a gyors építéshez, és a fenntartáshoz. Hiszen a flottának üzemanyag is kell, és ha nem tudod elvinni a bolygótól, mert nincs elég deutériumod, akkor előbb-utóbb valaki megtalálja, és űrszemetet csinál belőle. Valamint egy flotta akkor jó, ha hamar kitermeli az árát, azaz aktív hadviselésbe kezdesz, és megtámadsz más játékosokat a nyersanyagokért.
Ha nem használod a hajóid, csak úgy megépíted őket, az rosszabb, mintha nem is lennének, ugyanis az fs nagyon sok deutériumba kerül, még egy közepes flottánál is.
Szóval a komoly hajóépítéssel érdemes megvárni a 20. bányaszinteket mindenhol.